Welke broek doe ik aan?

Welke broek doe ik aan?

12 mei 2022 0 Door Simon

Het wordt weer warmer en waarschijnlijk ga je dat ook wel merken als je op kantoor zit. Het ligt er natuurlijk aan wat voor werk je hebt en daarmee hoe je gekleed moet naar je werk, maar over het algemeen kom je daar niet aan in je korte broek en teenslippers. Als het heel warm is zou je dat misschien wel het liefste doen. Toch kun je je het jezelf makkelijker maken door een ander soort broek aan te trekken naar je werk. We behandelen de verschillende broeken en de voor- en nadelen.

Pantalon

Heb je een baan waar je zeer formeel gekleed moet dan zal je veel in een pantalon lopen. Dit is een broek die je draagt bij een net pak. Je kunt deze natuurlijk ook altijd combineren alleen met een overhemd als het warmer wordt buiten, maar dan nog steeds is de pantalon een relatief warme broek.   

De Chino

Het zou kunnen dat je nog niet eerder van dit woord gehoord hebt, maar het gaat hier dus ook om een broek. Om termen van formeel of informeel te spreken zit deze broek tussen een pantalon en een spijkerbroek in. De chino heren is informeler dan de pantalon, maar wel formeler dan de spijkerbroek. Het voordeel van de chino is dat deze luchtiger is dan een pantalon. Als het wordt getolereerd op je werk is het met warm weer dus heel fijn om een chino te dragen in plaats van een pantalon.

Nog even terug naar die naam. Chino klinkt nogal gek. Waar komt die naam eigenlijk vandaan. Het is niet helemaal zeker hoe het zit, maar waarschijnlijk kent de chino zijn ontstaan in de 19e eeuw. Militairen van landen als Engeland en Frankrijk droegen deze broek wanneer ze in hun toenmalige koloniën waren. Deze broeken hadden namelijk een donkere kleur waardoor ze niet opvielen. Daarnaast waren ze redelijk luchtig, wat ook zeer handig was aangezien het daar heel warm was. En zo het ontstaan van de chino. Maar waar komt de naam vandaan? De broeken werden toendertijd gemaakt in China en de Spanjaarden noemden deze broeken daarom pantalones chinos. Nu snap je waarschijnlijk wel waar de naam vandaan komt.

Dan hebben we na dit uitstapje ook nog de spijkerbroek. Deze is ook relatief dik net zoals de pantalon en dan minder formeel. Mocht het warm weer worden dan doe je er dus eigenlijk wel goed aan om een chino te dragen. Allereerst is deze netter dan de spijkerbroek en heb je het ook nog eens minder warm.