Voor welke huisstijl ga jij?

Voor welke huisstijl ga jij?

2 juni 2022 0 Door Simon

Ieder huis ziet er vanbinnen anders uit, zelfs als het van buiten op het eerste gezicht identiek lijkt op het huis ernaast. Dat komt omdat de mensen die er in wonen anders zijn en iedereen brengt een stukje persoonlijkheid mee in de inrichting. Als jij net een nieuw huis hebt gekocht, dan moet die inrichting nog helemaal tot stand komen. Hoe en waar begin je? In deze blog zet ik een paar stijlen voor je op een rijtje. Lees je mee?

Stoer en koud

Want het is op zich wel zo mooi als de inrichting een geheel vormt. Dat houdt het opgeruimd en overzichtelijk en zorgt ervoor dat het rust geeft. Ga jij voor een hele stoere inrichting met veel neutrale kleuren en koude en harde materialen? Denk aan stalen buizen verwerkt in het meubilair en beton op de grond. Deze moderne interieurstijl is de laatste jaren heel populair aan het worden. 

Warm en zacht

Of ga jij liever voor iets landelijks. Kies je voor linnen gordijnen op maat, zachte kleuren en ronde vormen? Dat kan ook. Deze stijl heeft iets familie-achtigs en nodigt heel erg uit. Je kan hier natuurlijk je eigen twist aangeven maar met bruintinten en hout zit je hier al snel goed. Net zoals bij de ‘stoerdere’ stijl heb je hierin natuurlijk veel eigen invulling. Op internet staan ook tal van plaatjes en misschien wil het helpen om een moodboard te maken om er zo achter te komen wat je precies mooi vindt. 

Vintage of modern

Je kan er namelijk ook voor kiezen om de boel een beetje met elkaar te vermengen. Als je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt, hoeft dit er niet voor te zorgen dat het rommelig wordt. Je kan dan sommige vintage items goed mixen in een interieur dat er verder heel modern uitziet. Ga bijvoorbeeld voor vitrage op maat. Dat staat heel chique maar past in principe goed in elke soort interieurstijl.

Alle details meegenomen 

Natuurlijk wil je deze stijl helemaal doorvoeren in huis zodat alles er straks helemaal tiptop uitziet. Als voor alle details gezorgd is, kunnen we vaak sneller beginnen met ons thuis voelen op deze nieuwe plek. Door in huis bezig te zijn met het opknappen en door het in te richten, maak je het al eigen en dat geeft vertrouwen en comfort. 

Tijd dus voor de inrichting van jouw nieuwe paleisje, weet jij al wat je mooi vindt?