Nieuwe laminaatvloer kopen? Dit moet je weten over laminaatvloeren

Nieuwe laminaatvloer kopen? Dit moet je weten over laminaatvloeren

31 mei 2022 0 Door Simon

Ga jij je huis opnieuw inrichten of ben je gewoon toe aan verandering? Dan leg je de juiste basis door te kiezen voor het juiste type vloer. Wil jij graag een laminaatvloer aanschaffen? Dan heb je de eerste belangrijke keuze al gemaakt, het materiaal van de vloer. Maar wist je dat er nog meer belangrijke mogelijkheden en opties zijn waaruit je kunt kiezen, voordat je tot aankoop overgaat? Hieronder lees je welke mogelijkheden je hebt en wanneer je kiest voor welk type laminaatvloer.

De verschillende soorten laminaatvloeren 

Vloeren van laminaat bij laminaatenparket.nl bestaan uit verschillende lagen en zijn erg sterk. Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten laminaatvloeren. De vloeren verschillen met elkaar op het gebied van stevigheid en de mate waarin ze bestand zijn tegen beschadigingen, zoals krassen. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet welk type laminaatvloer welke eigenschappen heeft, zodat je de vloer van de juiste kwaliteit kunt kiezen voor in je woning. Zorg er overigens altijd voor dat je kiest voor een laminaatvloer die voorzien is van keurmerken en waarop je van de verkoper een garantie krijgt. 

  1. Direct Pressed Laminate 

Dit type laminaat heeft vier lagen in totaal. De toplaag is gemaakt van kunststof, waaronder een decoratieve laag van papier zit. Onder de papieren laag zit een laag van houtvezels met hars en daaronder zit weer een laag van kunststof. 

 

  1. High Pressured Laminate

Deze soort laminaatvloer heeft dezelfde lagen als DPL, maar heeft wat extra lagen van kunststof aan de bovenkant van het hout. Dit type laminaatvloer is dan ook heel goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Verwacht je intensief gebruik te maken van je vloer? Dan is HPL de juiste keuze voor jou.

 

  1. Direct Laminate Printing

Dit type laminaatvloer is hetzelfde opgebouwd als HPL, maar heeft geen decoratieve papieren laag. De onderste laag van deze laminaatsoort wordt namelijk bedrukt, waardoor de extra papieren laag niet meer nodig is.

 

  1. Continuous Pressed Laminate

Dit type laminaatvloer lijkt erg veel op de HPL-vloer, maar heeft een wat dunnere bovenlaag. De vloer is dus stevig, maar wel wat minder goed bestand tegen beschadiging en krassen.

 

Het ontwerp van de vloer

Niet alleen het type materiaal is relevant bij het kiezen van je nieuwe vloer; ook de vorm en het design maakt een groot verschil. Kies bijvoorbeeld voor een mooie visgraat vloer om de ruimte wat levendiger te maken, of voor een laminaatsoort die lijkt op natuursteen. Laminaat is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt combineren met laminaat en de rest van je interieur.