Met epoxy kan je veel klussen in de woning

Met epoxy kan je veel klussen in de woning

3 juni 2022 0 Door Simon

Epoxy is een product dat je in de woning op veel verschillende manieren in kan zetten. Het middel epoxy wordt op diverse vlakken gebruikt. Bovendien zijn er binnen de categorie van epoxy vele producten waar je uit kan gaan kiezen. Afhankelijk van het doel waar je de epoxy voor wilt gaan gebruiken is het zo altijd mogelijk om epoxy in te zetten in de woning. Epoxy is echter een vloeistof die je met de juiste zorg moet toepassen. Doordat epoxy vloeibaar is en op een stevige manier gaat opdrogen is het aan te raden om te kiezen voor de juiste methode bij het gebruik. Hierdoor zal je ook voor de beste resultaten gaan zorgen bij jouw projecten. Je kan epoxy bijvoorbeeld inzetten bij vloeren, maar ook kan je kiezen voor de lijm van epoxy. 

Hars 

Hars van epoxy is in de meeste gevallen wel het product dat van epoxy gebruikt wordt. Het hars van epoxy kan een extra stevige laag aanbieden die vooral veel op vloeren wordt ingezet. De laag van epoxy zorgt niet alleen maar voor stevigheid. Daarnaast brengt de epoxy ook een prachtige glans aan de vloer, waardoor de uitstraling van een vloer erop vooruit zal gaan dankzij epoxy. Hars van epoxy kopen is dan ook zeker aan te raden wanneer je thuis met de vloer aan de slag gaat. De vloer in de garage kan bijvoorbeeld goed gebruik maken van epoxy. Aangezien olie van de voertuigen in de garage nog wel eens wil lekken, is epoxy een fijne oplossing. Hierdoor bescherm je namelijk de vloer van jouw garage met een laag epoxy. Zo kan de olie niet door de laag epoxy heen gaan lekken. Ook breng je een prachtige glans laag aan op de vloer in jouw garage. 

Lijm 

Naast de hars van epoxy is het ook mogelijk om te kiezen voor de epoxy lijm of kit. Lijm van epoxy zorgt voor een zeer stevige vorm van lijm. Wanneer je dan ook voor dit type lijm kiest weet je zeker dat het product vast zal blijven zitten. Het handige van de lijm van epoxy, is dat er met veel verschillende soorten materialen gewerkt kan worden. zo kan je dankzij deze lijm bijvoorbeeld houten producten aan elkaar zetten, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor materialen zoals metalen, steen, beton en polyester. Hierdoor kan deze ene soort lijm veel andere lijmen in de woning vervangen. Dankzij epoxy zorg je zo voor diverse gemakken in de woning.