Je tuin zomerproof maken? Dit heb je nodig!

Je tuin zomerproof maken? Dit heb je nodig!

31 mei 2022 0 Door Simon

Het weer wordt steeds beter, de temperatuur wordt hoger en we brengen weer meer tijd buitenshuis door. Hoog tijd dus om je tuin klaar te maken voor gezellige barbecues, borrels, diners en andere gelegenheden met vrienden, familie, buren en/of collega’s. Maar waar moet je beginnen en wat heb je nu echt nodig om je tuin zomerklaar te maken? Je leest er alles over in dit blog.

  1. Breng de basis op orde

Een mooie tuin die helemaal klaar is voor de zomer, begint bij de basis. Maak dus je tuin netjes; verwijder onkruid, dode takken, oude bladeren, maai het gras en/of maak de tegels schoon. Plant waar nodig wat nieuwe planten en bloemen, en kies bij voorkeur voor planten en bloemen die in verschillende periodes bloeien zodat je het hele jaar lang kunt profiteren van je mooie, groene tuin. 

  1. De inrichting van je tuin

Nu je de basis op orde hebt gebracht, is het tijd voor de inrichting van je tuin. Ga je de tuin voor het eerst inrichten met tuinmeubilair? Maak dan eerst een indeling voor je tuin, waarbij ieder stuk van de tuin een eigen doel of thema toegewezen krijgt. Hierbij kun je denken aan een stuk om lekker in de zon te liggen, een andere plek om gezellig te kunnen barbecueën of dineren en bijvoorbeeld een andere schaduwplek waar je kinderen lekker kunnen spelen. Nadat je deze indeling hebt gemaakt, heb je per doel of thema duidelijk hoeveel ruimte je hebt voor het meubilair. Zo kun je voor ieder thema een passend tuinmeubel van de juiste grootte aanschaffen. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Kies dan voor meubilair dat gemakkelijk in te klappen of te verplaatsen is en berg dit op in een opbergbox tuin

  1. Maak het gezellig 

Met alleen de basis en het plaatsen van het meubilair, ben je er nog niet. Het is nu tijd om de tuin echt gezellig te maken. Dit kun je doen door de tuin op te leuken met decoratieve items. Hierbij kun je denken aan mooie verlichting voor in de tuin, zoals fakkels, kaarsen en sfeerverlichting. Ook kun je mooie kunst ophangen, natuurlijke beeldjes neerzetten, kransen ophangen of bijvoorbeeld wanddecoratie aanbrengen. Een andere goede manier om de tuin een warmere, meer sfeervolle uitstraling te geven, is het plaatsen van sierkussens op je tuinmeubels. Hierdoor ziet de tuin er gezelliger en meer uitnodigend uit voor de mensen die bij je op bezoek komen.