Het gebruik van hout in de tuin

Het gebruik van hout in de tuin

23 mei 2022 0 Door Simon

Het weer wordt steeds aangenamer en het blijft langer licht. Hierdoor spenderen we steeds meer tijd buiten. Ook de tuin gaat meer gebruikt worden deze tijden. Om lekker in te zonnen of gezellig te barbecueën met vrienden. Zo moeten we er ook weer voor zorgen dat onze tuin klaar is om veel gebruikt te worden. De tuinmeubelen en terrassen worden aangeschaft, tevoorschijn gehaald en schoongemaakt. Veel van de materialen die we daarvoor gebruiken komen uit de natuur. Vooral hout is een erg populair materiaal om te gebruiken in de tuin. Naast dat het goed past bij het groen in de tuin gaat hout ook erg lang mee. Het is duurzaam en verandert ook door de jaren heen net zoals de tuin. Houtgebruik in uw tuin geeft een natuurlijke uitstraling.

Soorten tuinhout 

Een harde houtsoort is vaak het meest geschikt voor buitengebruik. Hardhout heeft namelijk een aanzienlijke langere levensduur en is beter bestand tegen vocht. Verder kan zachthout ook gebruikt worden voor buitengebruik, alleen moet het wel geïmpregneerd zachthout zijn hierdoor is het beter bestand tegen vocht en gaat het langer mee. Er zijn veel verschillende soorten hout die veel gebruikt worden in tuinen. Zoals douglas hout, dit is een duurzame houtsoort wat vaak gebruikt wordt voor overkappingen en pergola’s. Vurenhout is ook een populaire soort, dit komt doordat vurenhout eenvoudig te bewerken is en laag in prijs is. Verder zijn er ook nog andere soorten als eikenhout, grenen. 

Hillhout 

Een bekend en populair merk in de wereld van tuinhout is Hillhout. Zij produceren uitsluitend producten van zeer hoge kwaliteit en zien er altijd prachtig uit. Hillhout begon als eenmanszaak en is uitgegroeid tot een trendsetten internationaal merk. Ze voldoen aan de eisen van de tuinliefhebbers en weten waar ze naar opzoek zijn. Kwaliteit staat bovenaan voor het bedrijf. Ieder product kent daarom ook een strenge controle. Daarnaast zijn ook alle producten duurzaam en zijn onder andere FSC®/PEFC™ gekeurd. Hillhout verkoopt veel verschillende producten. Naast los hout verkopen ze ook veel wat al af is om direct te gaan gebruiken in de tuin. Zo kunt u een tuinscherm, een overkapping, een tuinhuis, een blokhut, pergola’s, hekken, poorten en nog veel meer kopen. Veel van deze producten zijn al geïmpregneerd, waardoor ze voor een langere tijd meegaan en beter bestand zijn tegen het weer. Met behulp van Hillhout kan u zo uw tuin weer helemaal klaar maken voor gebruik. Om thuis te werken in de tuin, een boek te lezen, een feest te geven en een plek om te koken voor gasten.