Familie bezoeken in Turkije 

Familie bezoeken in Turkije 

30 augustus 2022 0 Door Simon

Wanneer de zomer- of kerstvakantie begonnen is, dan hebben veel Nederlanders vrij van werk en gaan de kinderen voor enkele weken niet naar school toe. Voor veel mensen is dat het moment om de koffers te pakken en familie te bezoeken en vakantie te vieren in Turkije. Dit komt in Nederland ontzettend vaak voor aangezien veel Nederlanders een Turkse afkomst hebben. Wanneer je ook familie in Turkije wilt bezoeken dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als je wilt weten wat wij hiermee bedoelen dan is het zeker aan te raden om verder te lezen!

 

Verleng je ID-kaart of paspoort 

Je mag naar Turkije reizen met een Europese ID-kaart of een paspoort. Let er wel op dat je ID-kaart of paspoort voor minimaal 6 maanden geldig moet zijn wanneer je Turkije wilt betreden. Mocht dit niet zo zijn, dan is het verstandig om je ID-kaart en/of paspoort te verlengen. Dit kan je doen bij het gemeentehuis. Mocht je ook een Turkse nationaliteit hebben, dan kan je Turkije ook betreden als je legitimatie minder dan 6 maanden geldig is. 

 

Sluit een reisverzekering af voordat je vertrekt

Wanneer je naar Turkije wilt reizen om familie te bezoeken en je de vliegtickets Turkije gaat boeken, dan is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten. Ondanks dat Turkije een veilig land is en er weinig dodelijke virussen voorkomen, is er toch een mogelijkheid dat je slachtoffer word van een ongeluk of virus. De kans is dan groot dat je naar het ziekenhuis moet en dat kost natuurlijk geld. Gelukkig dekt de reisverzekering alle kosten die je op dat moment maakt. Je kan eventueel een reisverzekering afsluiten bij de luchtvaartmaatschappij, maar je kunt hiervoor ook contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. 

 

Vliegtickets kunnen erg prijzig zijn

Ondanks dat Turkije enkele uren vliegen is vanaf Rotterdam of Amsterdam, kunnen vliegtickets Antalya in bepaalde seizoenen zeer prijzig zijn. Dit is voornamelijk in de zomervakantie zo, dus mocht je in de zomervakantie naar Turkije willen vliegen, dan is het verstandig om de verschillende aanbieders van vliegtickets met elkaar te vergelijken. Ook kun je ervoor kiezen om met een budget luchtvaartmaatschappij naar Turkije te vliegen, maar dat is zeker niet de beste keuze die je kunt maken. Budget luchtvaartmaatschappijen zijn om een reden goedkoop en dat gaat in veel gevallen ten kosten van de kwaliteit en service die je krijgt.