Extra geld is altijd welkom

Extra geld is altijd welkom

31 mei 2022 0 Door Simon

Wat zou jij doen met een miljoen? Leuk om over te fantaseren, maar wat nou als er echt een mogelijkheid is om wat extra geld te verdienen, zonder hier veel voor te hoeven doen? Die kans moet je natuurlijk aangrijpen. Het is een gemiste kans dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van alle manieren waarop je geld kunt besparen. Veel mensen denken dat dit grote moeite en inspanningen kost of dat je veel specifieke kennis moet hebben om slim geld te besparen. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Het is voor iedereen mogelijk om snel en effectief meer geld te kunnen besparen. Wil jij weten hoe? Lees dan vooral verder.

Beleggen

Heb jij er altijd al van gedroomd om een verre reis te maken? Of ben jij een echte autoliefhebber en wil je een auto financieren, maar heb je op dit moment niet genoeg geld hiervoor? Dan zijn er tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij binnen de kortste keren jouw dromen werkelijkheid kan maken. Beleggen is een van deze mogelijkheden. Steeds meer mensen beseffen dat het geld op hun bank minder waard wordt en besluiten dit geld te investeren in een huis of in aandelen. Vooral nu is beleggen een slimme keuze. Door de stijgende inflatie wordt geld dat op de bank staat steeds minder waard. Door geld vast te leggen in vastgoed of in aandelen, bestaat er een kans dat jouw spaargeld ineens veel meer waard wordt. Wie het te spannend vindt om geld om te zetten in aandelen, kan ook kiezen voor obligaties. Obligaties zijn leningen aan banken of ondernemingen. Het risico van obligaties ligt veel lager dan bij aandelen. Een veilige manier dus om geld vast te leggen en rente te ontvangen over jouw spaargeld. 

Lening oversluiten

Heb jij veel verschillende leningen? Dan is beleggen niet de enige mogelijkheid om geld te besparen. Door leningen over te sluiten kun je al jouw verschillende leningen veranderen naar een grote lening. Hierdoor worden jouw verschillende leningen afgelost door een nieuwe, grote lening aan te gaan. Het grote voordeel van oversluiten lening is dat je niet meer voor elke lening rente hoeft te betalen, maar dat je slechts bij één lening rentekosten hebt. Deze rentekosten zijn vaak ook nog eens lager. Het oversluiten van leningen heeft natuurlijk ook als voordeel dat je veel meer overzicht krijgt in alle leningen. Het is dus overzichtelijker én het levert kostenvoordeel op. Een makkelijkere manier van geld besparen bestaat bijna niet.