Een romantische overnachting in een kasteelhotel

Een romantische overnachting in een kasteelhotel

26 augustus 2022 0 Door Simon

Zou je ook wel eens willen overnachten in een prachtig kasteel? Grote tuinen en indrukwekkende hoge torens. Het is voor veel koppels een droom die uitkomt. Kasteelovernachtingen zijn bijzonder mooi, want je bevind je in een monumentale setting met prachtige zalen en gangen. In Limburg zijn er verschillende soorten kasteelovernachtingen, van luxe accommodaties tot rustige romantische hotels. Ben je op zoek naar kasteel hotel Limburg? Overnachten in een kasteelhotel biedt de mogelijkheid om echt even samen te zijn en iets unieks mee te maken.

Als je samen een reis wilt plannen, is het belangrijk om goed na te denken over de locatie. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving, de prijzen of de faciliteiten die er beschikbaar zijn. Het is altijd handig om vooraf onderzoek te doen zodat je de invulling van de dag niet aan het toeval overlaat. Nu kan het zijn dat je liever naar het buitenland gaat maar dat is niet altijd nodig. Ook in Nederland zijn er genoeg hotels die kunnen in spelen op alle behoeften. Soms is het juist wel lekker om niet al te ver weg te gaan zodat je lekker met de auto op pad kunt gaan en geen lange reistijd hebt. Daarom is een kasteelovernachting een uitstekend idee. Zeker als je allebei een weekend vrij hebt en de behoefte hebt om elkaar wat langer te zien. De dag kan worden ingevuld met alle faciliteiten die in het kasteel of in de omgeving van het kasteel te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan romantische wandeling in een rozentuin of lekker ontspannen in je eigen bubbelbad.

Wat is er allemaal te doen?

Er zijn verschillende kasteelhotels te vinden in diverse provincies van ons land, waaronder het prachtige Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Naast het feit dat dit prachtige kasteel een indrukwekkende historie heeft, biedt het ook de mogelijkheid om romantisch te overnachten. Je kunt de dag beginnen met een heerlijk ontbijt in het tuinpaviljoen. Daarnaast is er een welness met sauna en kun je genieten van een Turks stoombad. 

In de middeleeuwen zijn er in de Veluwe diverse kasteelhotels opgezet die nu de mogelijkheid bieden om er te overnachten. Zo kun je een overnachting boeken bij Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg, een van de grootste kastelen van Nederland. Ben je op zoek naar kasteel hotels Nederland? Slaap met je geliefde in een intieme kasteeltoren en word wakker met een ontbijtje op bed, wat wil je nog meer. Kortom, als je op zoek bent naar een romantisch weekendje, dan is een kasteelhotel wellicht iets om in overweging te nemen.