Een poloshirt kopen

Een poloshirt kopen

9 mei 2022 0 Door Simon

Voor heren is een poloshirt eigenlijk een kledingstuk wat je niet kan missen in de kast. Een poloshirt is namelijk een groot onderdeel van het modebeeld, gedurende het hele jaar. Dat komt omdat een poloshirt heel comfortabel is om te dragen, maar er toch netjes en stijlvol uitziet. Dit is dus eigenlijk de ideale combinatie. Waar een overhemd soms te formeel eruit kan zien of gewoonweg niet zo lekker zit, is het poloshirt de ideale tussenweg. Een poloshirt kan je op een pantalon dragen, waardoor het er netjes uitziet. Maar een poloshirt kan ook gewoon op een korte broek in de zomer, waardoor het er casual uitziet. 

 

Lange of korte mouwen

Wanneer je nog geen poloshirt in je kast hebt hangen is dit het uitgelezen moment om te kiezen wat voor soort poloshirt je wilt hebben en om die te gaan kopen. Om te beginnen kan je kiezen tussen een poloshirt met lange of met korte mouwen. De meest voorkomende variant is het poloshirt met de korte mouwen. Maar ook het poloshirt met lange mouwen is steeds meer te vinden. Het voordeel van een lange mouwen shirt is namelijk dat je deze bij meer weersomstandigheden kan dragen. Je hebt het namelijk niet zo gauw koud als dat je het hebt met korte mouwen. Vooral in de lente en de herfst is dat heel fijn. En je hoeft ook geen trui aan om je blote armen te beschermen. Het poloshirt met lange mouwen is namelijk van een fijne stof gemaakt waardoor je het niet gauw te koud of te warm hebt. Je zit er precies tussenin. 

 

Verschillende kleuren

Wanneer je een polo onder een jasje, vest of in de zomer wil dragen is de korte mouwen polo beter geschikt. Ook deze poloshirts kan je in alle soorten, maten en kleuren vinden. Om te beginnen heb je de klassieke polo die vaak een standaardkleur zoals zwart, wit of donkerblauw heeft. Vaak zit er een logo op de linkerborst. Het verschilt per merk hoe dit logo eruit kan zien. Wanneer je een iets uitdagender poloshirt zoekt kan je ze vaak ook in allemaal verschillende kleuren vinden, van groen naar rood en geel. Vaak zijn dit wel effe kleuren, waardoor je ze nog steeds makkelijk kan combineren met de rest van je outfit. Ook is het handig om op de pasvorm te letten. Net als met een overhemd is het bij een poloshirt belangrijk dat deze goed bij je lichaam past. Hij moet niet te wijdt zijn maar ook niet te strak. Je hebt hier verschillen modellen in. Je kan het beste kijken welk model goed bij jou lichaam staat. Vervolgens kies je de kleur en heb ook jij binnen de kortste tijd een prachtig poloshirt in je kast hangen.