Cecilia Beretta, een heerlijke Ripasso Valpolicella!

Cecilia Beretta, een heerlijke Ripasso Valpolicella!

1 juni 2022 0 Door Simon

Als je op zoek bent naar een goede rode wijn, dan is een Cecilia Beretta altijd goed. Dit is een Italiaanse wijn, afkomstig uit de plaats Veneto. Het is een Ripasso Valpolicella, waarbij Ripasso staat voor ‘opnieuw gepasseerd’. De wijn heet zo omdat een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten. Bij de tweede keer wordt er door de gedroogde druivenschillen van de Amarone heen gepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer rijpheid en concentratie. Je kunt een Cecilia Beretta omschrijven als een volle en krachtige wijn, met bijzondere geuren van kers en bosbes. De smaak is licht krenterig, en naast kersen kun je ook bramen proeven en een licht pepertje. Tijdens de nasmaak van de wijn proef je zoethout en andere specerijen. Er komen dus veel verschillende smaken vrij als je een glas Cecilia Beretta drinkt. En waar past deze wijn goed bij?

Cecilia Beretta, bij welk gerecht past deze wijn?

Een glas Cecilia Beretta past perfect bij een kruidige stoofpot. Dit komt vooral doordat je in de wijn ook specerijen proeft. Daarnaast is een stuk rood vlees ook een goede combinatie of een kaasplankje met harde kazen. Cecilia Beretta is overigens ook een wijnhuis dat opgericht is in het begin van de jaren tachtig. Het is opgericht door de familie Pasqua. Je kunt in dit wijnhuis unieke wijnen vinden, waarbij de kwaliteit en de persoonlijkheid van de wijnen hebben te maken met Verona, de plek waar het wijnhuis gelegen is. Wil je graag een paar flessen bestellen van deze heerlijke, rode wijn? Dan is dit online mogelijk.

Cecilia Beretta online bestellen

Als je geïnteresseerd bent in deze heerlijke wijn, dan is het tijd om eens een aantal flessen Cecilia Beretta te bestellen. Je kunt een tweetal flessen bestellen, maar het is ook altijd mogelijk om een doos van 6 flessen te bestellen, of meerdere dozen. Als je de wijn eerst wil uitproberen, begin je met één fles. Is de wijn naar wens en wil je deze graag op voorraad hebben? Dan is het een goed idee om een doos te bestellen. Vaak hanteren webshops ook gratis verzending vanaf een bepaald bedrag, waar je waarschijnlijk wel aan komt als je een doos bestelt. Daarbij heb je de bestelling vaak de volgende dag al binnen, als je het voor een bepaalde tijd bestelt. Is er iets mis met de wijn? Dan is het vaak mogelijk om de wijn terug te sturen. Maar met de Cecilia Beretta is die kans heel klein!